Kan man starta ett företag utan att kunna något om bokföring?

Det tycker Edit Johansson, delägare av Edit yourgarden, och hyllar Wrebit. 

– Jag kan tänka mig att många som vill bli företagare tycker att det känns krångligt med all administration, men med Wrebit är det inte något hinder, säger hon.

Edit Johansson och Lina Holmlund brinner för att utveckla utemiljön i Skellefteå. Under flera år var de anställda hos ett fastighetsbolag i kommunen, men under våren 2020 bestämde de sig för att säga upp sig för att starta eget företag inom trädgårdsbranschen.

– Vi fick massor av förfrågningar från privatpersoner om vi kunde sköta om deras trädgårdar. Det är många som har frågat oss hur vi vågade bli egenföretagare under pandemin, men för oss har det varit en lyckoträff, säger Lina Holmlund.

Edit yourgarden erbjuder bland annat skötsel av trädgårdar, trädbeskärning, häckklippning, plantering, ogräsrensning och trädgårdsplanering.

– Det går jättebra. Trädgårdsbranschen har blomstrat under det senaste året.

Vi har börjat granska vårt boende på ett helt nytt sätt eftersom vi har varit hemma, säger hon.

”Tänkte att det måste finnas en bra app för bokföring”

Det enda som oroade de två delägarna när de hade bestämt sig för att starta eget var bokföringen.

– Vi tänkte att det måste finnas en bra app för bokföring. Vi vill jobba och inte hålla på med administration hela dagarna, säger Lina Holmlund och hyllar appen Wrebit som de hittade av en slump på en företagssida på nätet.

Wrebit har funnits i cirka fem år och riktar sig till enskilda firmor och mindre aktiebolag med en maximal omsättning på tre miljoner kronor per år.

– Du behöver inga förkunskaper om bokföring. Deras kundsupport är toppen. De har även bra visuella guider på nätet. Vi har fått hjälp med allt som man kan tänka sig inom bokföring, säger Lina Holmlund.

Använder Wrebit till allt

Idag använder de Wrebit för att skapa och skicka kundfakturor, hantera leverantörsfakturor, kvitton, utlägg och momsredovisa. De funderar även på att köpa tilläggstjänster i framtiden, bland annat bokslutshjälpen.

– Vi är jättenöjda. Det är både enkelt och smidigt att använda appen, säger Edit Johansson.

Ladda ned Wrebit här.