Gratis fakturaprogram när du vill starta eget

Driver du eget företag eller funderar på att starta eget? Wrebit är Sveriges enda kompletta fakturaprogram som gratis laddas ned till mobilen eller surfplattan. Genom Wrebit kan du enkelt och smidigt sköta din bokföring för din enskilda firma eller ditt företag – direkt via mobilen. Det är så smidigt som att bara fota fakturan eller kvittot – sen sköter appen resten!

Vi på Wrebit är tidigare redovisningskonsulter och insåg för många år sedan att arbetet kring att driva eget företag var väldigt ansträngande. Vi bestämde oss för att göra livet som mindre företagare enklare. Dyra pengar till redovisningsbyråer tycker vi är onödigt. David Wengbrand, utvecklaren av Wrebit, hade länge drivit en medelstor redovisningsbyrå och han tröttnade på att tjata på etablerade aktörer att ta fram ett bra stöd till de minsta småföretagarna, eftersom dessa enbart behöver ett enkelt och smidigt system. Det var här Wrebit föddes. Vi riktar oss enbart mot de minsta småföretagarna, eftersom dessa ofta glöms bort. Vi har tagit fram en smidig och enkel tjänst för de med enskilda firmor att enkelt bokföra och fakturera.

Driva eget företag – Hur gör jag?

Att starta eget företag är egentligen inte så svårt som det verkar. Uppstartningsprocessen kräver lite tid och engagemang, men så snart du är inne på banan rullar det på – och med rätt redskap blir inte heller bokföringen för din enskilda firma alltför krånglig.

Att starta enskild firma innebär att du och företaget är samma person, organisationsnumret är alltså ditt eget personnummer. Du betalar inte heller ut lön till dig själv, utan det sker som en vanlig banköverföring. Detta är väldigt fördelaktigt när man driver eget.

De steg som krävs för att starta eget är egentligen inte så många, men det krävs att du fattar rätt beslut för dig och din enskilda firma:

  • Registrera dig på verksamt.se
  • Följ alla anvisningar
  • Ange namnförslag samt styrelse
  • Registrera dig för moms (välj om du ska redovisa moms månadsvis, kvartalsvis eller årsvis)
  • Registrera dig för F-skatt
  • Välj redovisningsmetod: fakturametoden eller kontantmetoden (bokslutsmetoden)

Vad blir smidigast för mig när det kommer till fakturaprogram?

Att starta eget och driva eget kan kännas lite överväldigande med tanke på alla val som ska göras under resans gång. När det kommer till olika valalternativ och hur du går tillväga när du är nystartad beror ofta på vilken typ av verksamhet du ansöker om och vad du är. Om du funderar på att bedriva en mindre verksamhet och bli småföretagare, kan vi på Wrebit berätta vilka val du borde göra och hur du bör gå tillväga om du vill ha ett smidigt fakturaprogram som är gratis i ett år till din enskilda firma:

  • Fakturametoden eller kontantmetoden? – Fakturametoden får användas av alla, medan kontantmetoden får användas av företag som har en nettoomsättning på max tre miljoner kronor. Vi fokuserar på kontantmetoden. Det är den enklare redovisningsmetoden och du bokför intäkter och kostnader när du betalar eller får betalt.
  • Hur ofta bör jag bokföra? – Bokför alltid kontinuerligt, så undviker du att samla på dig en hög av fakturor och kvitton. Det är därför Wrebit finns, för att du enkelt och smidigt ska komma igång med bokföringen för din enskilda firma.
  • Vilket bankkonto ska jag ha? – Öppna ett nytt bankkonto för den enskilda firman, då är det lättare att hålla koll på firmans pengar.
  • När ska jag ha bokslut? – Det beror på när du startade ditt eget företag.

Varför använda Wrebit som gratis fakturaprogram?

Då Wrebit är Sveriges enda kompletta gratis fakturaprogram, så är det egentligen den smidigaste vägen att gå om du vill ha en enkel bokföring för din enskilda firma. Vi har utformat den på ett enkelt och roligt sätt, för att du som entreprenör och egenföretagare ska kunna komma igång snabbt och tycka att det är roligare med allt det där som annars brukar vara tråkigt. Att driva eget innebär ju mycket pappersarbete som annars tar mycket energi och tid. Det är bättre att lägga ned den tiden på ditt vanliga jobb i stället!

Som David Wengbrand själv säger: “Det är enkelt att göra något svårt. Det är en större utmaning att göra något svårt enkelt”. Vi tycker dock att vi har lyckats med detta. Därför erbjuder vi en månad gratis provperiod på Wrebit+. Ladda ned ett gratis fakturaprogram i dag på din telefon eller surfplatta, ladda ned Wrebit!

Hämta på App StoreHämta på Google Play