Så fick fjällguiden Kim koll på bokföringen med Wrebit: ”Appen är perfekt för mig som småföretagare”

Att driva eget är en dröm för många, men att sköta bokföringen kan kännas som en utmaning. Med hjälp av bokföringsappen Wrebit fick fjällguiden Kim Norlin koll på sitt företags ekonomi – och tid över till annat.

Naturupplevelser och friluftsliv har länge varit en passion för 27-årige Kim Norlin. Längtan till naturen var också det som gjorde att han, som från början är född och uppvuxen i Södertälje, valde att år 2016 flytta till Åre för att utbilda sig till fjällguide.

– Jag blev verkligen kär i Jämtland, berättar Kim. Här i Åredalen finns så mycket vacker natur som samtidigt är väldigt tillgänglig, och det är en speciell känsla att vara mitt i de här storslagna miljöerna utan en annan människa i sikte. Man känner sig ganska liten när man är så fullständigt omgiven av höga fjäll, väder och vilda landskap.

Efter två års studier var det dags för Kim att på allvar ge sig ut i branschen genom att leda guidade turer, kurser och utflykter för lokala arrangörer. Men drömmen om att driva sitt eget företag fanns hela tiden där, och i november 2021 gjorde han verklighet av planerna när han startade turverksamheten Topp & Dal.

– Jag längtade efter friheten och kreativiteten som kommer med att styra sitt eget arbete, och eftersom jag brinner för nordiskt friluftsliv vill jag bidra till att fler får chansen att uppleva vår fantastiska svenska natur. Genom mitt företag erbjuder jag bland annat paketresor, vandringsresor och turskidsresor där man får njuta av de jämtländska fjällen både sommar- och vintertid på ett hållbart sätt, berättar Kim.

I samband med att Kim startade eget blev han tipsad av en kollega att pröva Wrebit, en svensk mobilapp för bokföring och fakturering speciellt utformad för att passa just småföretagare.

– Om man som jag inte har någon tidigare erfarenhet av ekonomi kan bokföring kännas som ett ganska främmande område, men Wrebit gör det både överskådligt och lätt att förstå. Det är enkla flöden att följa och språket som används i appen är anpassat för att vara så tydligt som det bara går. Så istället för debit och kredit står det till exempel pengar in och pengar ut, som är ännu lättare att ta till sig.

Att Wrebit-appen finns tillgänglig i mobilen gör det också smidigt att sköta företaget även när man är i farten, fortsätter Kim.

– Det är otroligt skönt och har gjort att bokföringen går så mycket snabbare. När jag gör ett inköp kan jag bara fota kvittot direkt och lägga in det i appen på några sekunder, och sen är det klart. Som helt ny i branschen är det dessutom viktigt för mig att hålla kostnaderna nere, så att själva appen är helt gratis och att man bara betalar för personlig rådgivning vid behov är ett extra plus. Det märks verkligen att appen är skapad med mina specifika behov som småföretagare i åtanke, så att verksamheten ska gå att driva så enkelt och flexibelt som möjligt.

Läs mer om Wrebit här

Se film om Wrebit här