De behövde en bokföringslösning till sitt nystartade företag. Då fick Graaf Ledin PR agency tips om appen Wrebit – som sköter all bokföring i mobilen.

– Vi är supernöjda och den är perfekt för ”rookies” som inte kan allt om redovisning, säger Malin Ledin.

Efter flera år på olika PR-byråer i Stockholm bestämde sig vännerna Malin Ledin och Josefin Graaf Nordlander att starta eget. I september lanserade de Graaf Ledin PR agency med flera kända influencers och varumärken som kunder.
– Vi kände att det var dags att stå på egna ben och hjälpa våra kunder med marknadsföring och att växa. Det känns jättespännande, berättar Malin Ledin.

”Vi blev sålda direkt”
Som nybakade egna företagare tog de hjälp av Nyföretagarcentrum, där Wrebit presenterades.
– Först gick de igenom ganska detaljerat hur bokföring ska göras, hur komplicerat det kan vara. Sedan visade de att man kan skippa allt det jobbiga med hjälp av Wrebit, vi blev sålda direkt.
För att inte köpa grisen i säcken kollade de även på andra, mer traditionella bokföringsprogram, men valde Wrebit efter en gratis provperiod:
– Den är så himla smidig och enkel. Det känns som att man är inne i en musiktjänst, knapparna är tydliga och man förstår vad som ska göras.

Får koll på ekonomin
I Wrebit, som riktar sig till företag med upp till tre anställda och max tre miljoner kronor i årsomsättning, finns möjlighet till bland annat bokföra kvitton, skapa kundfakturor och redovisa moms. Allt sker mobilt via appen.
– Det går väldigt fort att föra in allt i systemet, det är bara att fota av kvittot så är det klart och att fakturera är lika smidigt. Det är ett enkelt sätt att bokföra på egen hand och man har en löpande koll på ekonomin, säger Ledin och fortsätter:
– Ska jag vara ärlig hade jag förväntat mig mer ”kaos” med de här sakerna, det är mycket att tänka på men allt har gått jättesmidigt!