Tårtbagaren Petra Sämmerby Sjöberg följde sin dröm och startade eget.
Med hjälp av gratisappen Wrebit kan hon lägga mer tid på det roliga i jobbet – istället för på bokföring.

– Jag brukar säga att Wrebit får fler bullar gjorda, säger hon.

För ungefär ett år sedan bestämde sig Petra Sämmerby Sjöberg att byta karriär. Hon sa upp sig från en mångårig tjänst på ett lager och började istället tillverka tårtor på beställning.

– Lagerjobbet var smidigt, men inte så kreativt. Jag har en konditorsutbildning i grunden och älskar att baka tårtor. Jag tänkte ”nu måste jag våga chansa” och har inte ångrat mitt beslut en sekund, berättar Petra.

Kan bokföra ”on the go”

Hon såg sedan till att köket hemma i Ulricehamn godkändes för livsmedelshantering. Idag gör hon ett 15-tal tårtkreationer i veckan – mest populär är en unicorn-tårta. För hanteringen av ekonomin valde hon gratisappen Wrebit – som utvecklats i samma stad.

– Vi har barn på samma förskola som några i företaget och jag blev nyfiken. Jag laddade ner appen och kände direkt att det kommer fungera, säger Petra och fortsätter:

– Det är ett stort plus att man kan bokföra ”on the go”. I stort sett alla andra alternativ kräver dator för vissa funktioner, men här slipper man det.

”I princip alla kan använda den”

Som småföretagare är det lätt hänt att skjuta upp såväl bokföring som fakturering. Men med Wrebit behöver man inte man inte hamna i en ond cirkel, anser Petra:

– Jag har en rutin att fakturera direkt när ett jobb är utfört och eftersom det är så enkelt blir det inget man drar sig för. Jag kan göra det varsomhelst och närsomhelst. Dessutom sparar jag massa tid som jag kan lägga på att dekorera tårtor, vilket är väldigt tacksamt!

Nu när du använt appen i snart ett år, vilka är de största fördelarna i dina ögon?

– Att den är så himla enkel att förstå, allt är jättesmidigt och i princip alla kan använda den. Jag gillar också att man fakturera på några minuter, det går också att ladda upp sin logga och då ser fakturorna riktigt proffsiga ut!

Ladda ned Wrebit här