Hon hade precis startat eget men oroades över allt pappersarbete.
Då hittade Camilla Larsson gratisappen Wrebit – som hjälper till med bokföring och fakturering.
– Jag testade och insåg snabbt att den var hur bra som helst, säger inredaren.

Det var i våras Camilla Larsson bestämde sig för att satsa på sin dröm. Hon sa upp sig från jobbet som måltidskonsulent inom kommunen, gick en distanskurs inom home staging och blev inredare.
– Jag kör mycket home styling inför visningar och fotograferingar. Sedan har jag några kunder som vill ha tips för hemmet, säger hon.
Och Camilla trivs med sin nya karriär – även om det är en utmaning:
– Det är jätteroligt, mycket roligare än jag trodde men också mycket tuffare. Att starta upp ett företag kräver en hel del, det är en rejäl omställning mot att vara anställd.

”Det är supersmidigt”

I samband med uppstarten av företaget Inasfina Rum tittade Camilla runt efter ett bra program för bokföring. Hennes revisor tipsade om ett av dessa och hon var nära att slå till – men så läste hon en artikel om Wrebit:
– Det verkade ganska enkelt, eftersom jag inte hade valt något annat alternativ kändes det värt att prova. Men jag var lite skeptisk till att det var en app, jag tänkte att det borde vara med avancerat än så.
Camillas farhågor kom dock på skam och idag är hon glad över att ha allt samlat i appen:
– Det är supersmidigt, måste jag säga. Att man kan sitta och göra allt i telefonen vartsomhelst gör det jätteenkelt och användarvänligt.

Allt samlat i appen

Av alla funktioner i Wrebit uppskattar Camilla framförallt kvittoredovisningen, där man fotar av kvittot direkt efter köp och bokför – något hon fick stor nytta av när företaget drog igång:
– Jag hade så mycket kvitton! Eftersom jag precis startat upp behövde jag göra en hel del materialinköp och kunde snabbt hamnat efter med redovisningen, men med den här appen slipper man det.

Vad hade du gjort utan Wrebit, tror du?

– Förmodligen hade jag haft något klassiskt bokföringsprogram, det hade inte varit en app. Jag tycker ju appen är en jättefördel, allt är så enkelt.

Blir en trygghet

Förutom enkelheten anser Camilla att Wrebit skänker henne trygghet inom ett område där hon inte känner sig helt hemma:
– Jag läste företagsekonomi på universitetet för 20 år sedan men har glömt i princip allt, så var det en tröskel i början: ”Gud, ska jag göra allt det där?” Som egenföretagare gör man ju allt själv och därför är det skönt att använda Wrebit utan att ha massa djupa kunskaper.

Vad skulle du vilja säga till andra småföretagare om Wrebit?

– Testa så du själv upptäcker hur smidigt det är. Det är bara att registrera sig, sen kör man!

Ladda ned Wrebit här