När Jerusalem Yemane skulle starta eget var hon egentligen bara orolig för en sak – hur hon skulle klara bokföringen. 

– Jag trodde att jag skulle behöva skaffa en revisor men så fick jag tips om Wrebit. Och tack vare appen, och inte minst alla tilläggstjänster, har det gått supersmidigt att sköta företagets ekonomi under det här första året.

Det var under föräldraledigheten som Jerusalem Yemane bestämde sig för att ta steget och starta eget. Hon är kbt-terapeut och tar genom sitt företag Mind Awareness emot klienter från Stockholm.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för psykologi och har många års erfarenhet av att arbeta med människor. Det motiverade mig till att utbilda mig till terapeut eftersom jag vill kunna ge människor verktyg för ett bättre mående.

Jerusalem är uppvuxen i Hammarkullen i Göteborg, som är ett mångkulturellt område. Hon har sina rötter i Eritrea och har flera gånger när hon själv gått i terapi känt att det har varit svårt att hitta någon som kan förstå hennes bakgrund.

– De erfarenheterna kan man ju inte lära sig i skolbänken. Den kulturella kompetens jag har gör att jag bättre kan förstå många av mina klienter, som har en liknande bakgrund som jag.

Tips om Wrebit

När Jerusalem bestämt sig för att hon ville starta sitt eget företag vände hon sig till Nyföretagarcentrum för att få råd och svar på de frågor hon hade.

– Jag var ju främst orolig för det här med ekonomin. Hur skulle jag klara av att sköta bokföring och momsinbetalningar? Jag var helt säker på att jag skulle behöva skaffa en dyr revisor men på Nyföretagarcentrum fick jag tipset att kolla upp Wrebit och jag fastnade direkt för appen.

Jerusalem tycker att Wrebits största fördelar är enkelheten och att hon kan koppla appen direkt till sin betalningslösning iZettle. Och de många tilläggstjänsterna – som hon har använt ganska flitigt under sitt första år som företagare.

– Om jag har några frågor så kan jag chatta med en expert, eller mejla och få svar. Det går oftast väldigt fort. Eller så kan jag boka en telefontid och bli uppringd, det gjorde jag bland annat när jag var lite osäker på min momsredovisning. Då fick jag jättebra hjälp att rätta till sånt som hade blivit lite fel.

Sparar mycket tid

För att använda tilläggstjänsterna betalar Jerusalem en engångsavgift per använd tjänst, något som hon tycker är väldigt smidigt.

– Många av de andra programmen jag tittade på erbjöd bara abonnemang för tilläggstjänster. Men jag tycker att det är bättre att betala bara när man verkligen använder tjänsterna, för det är ju väldigt olika från månad till månad hur ofta man behöver göra det.

Wrebit har också gjort det enklare att sköta ekonomin kontinuerligt, tycker Jerusalem.

– Jag fotar alla kvitton och fakturor direkt och lägger in. Samma sak med mina klientbetalningar, de bokförs direkt och automatiskt. Det gör att det aldrig samlas saker på hög och det tycker jag är jätteskönt, inte minst eftersom jag har en 14-månaders son hemma. Då finns det definitivt ingen tid för att sitta i timmar och klistra kvitton.

INFO EXPERTHJÄLP: 

Du finner Experthjälp i Wrebit-appen. Här kan du chatta, skicka fråga eller boka tid men redovisningsexpert. Du kan även få hjälp med att bokföra underlag som du är osäker på, eller boka hjälp med bokslut/deklaration.

Alla är välkomna att använda Experthjälp, det enda som behövs för att få tillgång till tjänsten är att registrera ett Wrebit-konto. 

Du betalar enbart för de tjänster du väljer att köpa.