Ronja Willners driver ett egenföretag som grafisk designer. Tack vare appen Wrebit är bokföringen mycket enklare än tidigare.

– Förut tyckte jag det var ett jobbigt moment, men nu tycker jag nästan att det är kul, säger 27-åringen.

För drygt tre år sedan gick flyttlasset från Gotland till Stockholm, ”där jobben i min bransch finns”, för Ronja Willners. Numera är hon regelbundet anlitad för uppdrag av magasin och andra kunder i behov av en grafisk designer. Ronja trivs som frilansare.
– Det passar mig utmärkt, vanliga kontorstider är inte alls lockande. Jag har lyckats få en bra kundkrets och därmed gott om jobb, vilket gör att tiden nästan inte räcker till. Men jag klagar inte, säger hon med ett skratt.

”Tyckte bokföring var tråkigt”
Om livet som egenföretagare innebär frihet, finns det annat som kan kännas betungande och tidskrävande. Bokföring är ett sådant område. Ronja använde en webbaserad tjänst hon inte alls trivdes med.
– Jag tyckte verkligen att bokföring var tråkigt, det kändes avancerat och jag förstod inte riktigt vad jag gjorde om jag ska vara helt ärlig. Det var massa klick hit och dit, det flöt inte på. Då är det också lätt att man skjuter på det.

Tusentals användare
När Ronja häromåret såg reklam i tunnelbanan för appen Wrebit, som utlovade förenklad koll på ekonomin för småföretagare, blev hon intresserad. Appen har tusentals användare runtom i Sverige.
– Man fick en gratis provperiod och jag kände direkt att det funkade bra för mig. I den andra tjänsten hittade jag knappt vad jag letade efter medan Wrebit var lättanvänd. Jag gillar också att det är en app, mobilen har man ju alltid med sig.
Vilka är de största fördelarna, i dina ögon?
– Att jag snabbt kan bokföra och ha löpande koll på ekonomin, ibland sitter jag på bussen och gör det (skratt).

”En jättebra service”
Nu har Ronja använt Wrebit i ungefär två år. Hon tycker att kostnaden är låg jämfört med att behöva ta hjälp:
– Jag kan lösa allt själv och dessutom får jag en större förståelse för pengar, ekonomi och hela den biten. Så fort jag haft en fråga har jag också fått svar av Wrebit inom några timmar, det är en jättebra service.