God fredag!

Tiden går fort och vi är snart i mitten av mars. Hoppas vi kan få lite vårkänslor snart.

Här kommer en liten påminnelse för dig som har månadsvis momsredovisning (och som omsätter max 40 miljoner kronor). Det är nu dags att redovisa momsen för januari månad, det är deadline på måndag den 13/3. Kanske har du redan rapporterat, om inte – passa på att göra klart idag och koppla av i helgen!

Har du aktiebolag och tar ut lön själv eller betalar ut till anställda, likväl om du har anställda i din enskilda firma, ja då är det samma dag (13/3) som arbetsgivardeklarationen ska vara rapporterad. Det gäller lön som utbetalades i  februari månad.

Är det första gången du redovisar moms och är osäker på hur du ska göra?

Här kommer en guide som avser Wrebit (se även bilder):

  1. Se till att allt i perioden är bokfört
  2. Gå till ”Moms”-ikonen
  3. Välj aktuell period/januari
  4. Nu visas en sammanställning över alla använda momskonton (till vänster ses koden för respektive ruta i momsdeklarationen hos Skatteverket)
  5. Klicka på ”Bokför momsrapport” –> Här ges en varning om du har bilder under ”Ej bokfört” (dubbelkolla så att du inte missat att bokföra någon bild där, om den avser perioden). Likaså ges varning om det är någon momsdiff, exempelvis om omsättningen inte stämmer överens med utgående moms. Om allt är i sin ordning är det bara att bokföra!

Det finns tre sätt att redovisa momsen på:

  1. ”Skapa fil” och ladda upp på Skatteverkets hemsida, moms- och arbetsgivardeklarationer (logga in med Bank ID, välj januari och ladda upp filen, godkänn sedan).
  2.  Ta fram PDF-filen och mata in siffrorna manuellt i momsdeklarationen på Skatteverkets hemsida, moms- och arbetsgivardeklarationer (logga in med Bank ID, knappa in siffrorna i rätt ruta och godkänn därefter).
  3. Skicka in pappersdeklarationen, dvs. fyll i beloppen i respektive ruta, skriv under och skicka in.

Lycka till och trevlig helg! 🙂

Kontakta vår support via mail eller chatt om du har frågor eller funderingar!