PARTNERNYHET

Wrebit och iZettle satsar på en gemensam gratistjänst för att automatisera administrationen för egenföretagaren.

Björn Kapstö 23 april 2020, kl. 09.01

iZettle vill förenkla egenföretagarens försäljning. Wrebit vill automatisera och förenkla egenföretagarens bokföring. Samarbetet mellan Wrebit och iZettle, som möjliggör en helt sömlös integration, är därför en självklar matchning. Den gemensamma satsningen gör det lättare för egenföretagare att driva sitt företag, och inspirera andra att starta företag, då det administrativa ofta är det som kostar och upptar tid från kärnverksamheten.

Utmaning
Under de senaste åren har iZettle varit ledande när det kommer till att revolutionera möjligheten för företag att acceptera kortbetalningar med ett enkelt mobilt kassasystem. Flera nya tjänster som gör det väldigt enkelt för iZettles kunder att kunna ta betalt – oavsett försäljningsställe, har utvecklats. iZettles ambition är att göra vardagen så enkel som möjligt för företag. De har identifierat ett stort behov av att förenkla den oftast tids- och kostnadskrävande bokföringen för egenföretagarna.

Uppdrag
Wrebit är det ledande bokföringsprogrammet för egenföretagare. Under de senaste åren har Wrebit gjort stora investeringar inom AI och Machine Learning, för att ständigt förenkla flödet för målgruppen egenföretagare. Under det senaste året har Wrebit tillsammans med iZettle åtagit sig projektet att utveckla en skräddarsydd integration, vilken gör det möjligt för iZettles småföretagarkunder att enkelt koppla sig till Wrebit.

Lösning
Lösningen innebär att allt som sker på iZettle-användarens konto automatiskt bokförs i Wrebit, utan att användaren själv behöver kunna något om bokföring. Lösningen är revolutionerade på många sätt, framförallt då det gör att varje egenföretagare som använder iZettle hädanefter inte behöver ta hjälp med att bokföra dagskassorna. Integrationen innebär en extrem tidsbesparing, liksom kostnadsbesparing, då majoriteten av egenföretagare som har dagskassa betalar en extern part för hjälp med bokföring av kassarapporterna. För de som tidigare har bokfört själva, innebär integrationen att risken för att göra fel nu minimeras. Vidare behöver egenföretagaren ingen hjälp med bokföringsinställningar vid uppstarten av kopplingen, vilket oftast är fallet vid nyttjande av andra program. Tjänsten medför inte några extra kostnader eller något manuellt jobb för användarna. Onboarding- processen, liksom integrationen, är automatiserad och kopplingen aktiveras med ett enkelt knapptryck. Lösningen är exklusiv mellan Wrebit och iZettle.

Läs mer om integrationen hos iZettle