Det pågår en renoveringsboom i Sverige, och många byggfirmor är fullbokade långt in på hösten. Med hjälp av Wrebits smarta lösning för bokföring kan snickaren Fredrik Rosén lägga tid på sina kunder i stället för administration. 

– Jag har nästan inga luckor fram till december, säger han.

Under två somrar har många haft hemester, men att sitta hemma visade sig vara en prövning för många som började titta lite extra på sitt boende. Följden blev en renoveringsboom som inte ser ut att avta på länge.

– Det är jättekul för mig, speciellt eftersom jag är ny i branschen. Jag var nervös i början och funderade mycket på vad jag ska göra om ingen hör av sig. Men det har inte varit några problem. Jag har haft och har hur mycket som helst att göra, säger Fredrik Rosén, hantverkare och egenföretagare sedan januari.

Under namnet FROST snickeri, bygg och hantverk arbetar han med allt från renoveringar och att bygga uteplatser till att byta ut kök i hela Jönköpingsområdet. Fredrik Rosén är möbelsnickare i grunden så han tar även beställningar på platsbyggda unika möbler.

– Mina kunder är främst privatpersoner och jag trivs jättebra med att vara egenföretagare. Jag har arbetat inom fastighetsbranschen i flera år, men var sugen på att testa något nytt, säger han.

När Fredrik Rosén började fundera på att starta eget företag under hösten 2020 var det många som påpekade att han kommer att behöva lägga ner mycket tid på administration.

– Jag sökte på nätet efter program för bokföring och hittade Wrebit. Jag vill ha en tjänst som är enkel att använda eftersom jag är ny på det här med företagande, säger han.

Fredrik Rosén laddade hem Wrebit och kände sig direkt nöjd med sitt val. Idag använder han appen till att bokföra kvitton och fakturor, hantera utlägg, skapa kundfakturor och momsredovisa. Han har även provat en av tilläggstjänsterna i appen.

– Jag har betalat lite extra för experthjälp. Det var jättebra och smidigt. Jag funderar även på att använda deklarationshjälpen nästa år, säger han.

Eftersom Fredrik Rosén är uppbokad fram till december blir det en hel del administration, men det är inget som han tänker på.

– Jag var rädd att jag skulle behöva sitta varje kväll med bokföringen, men Wrebit har tagit bort ett stort stressmoment. Det går så otroligt fort att lägga upp allt i appen, säger han.

Ladda ned Wrebit här.

INFO EXPERTHJÄLP: 

Du finner Experthjälp i Wrebit-appen. Här kan du chatta, skicka fråga eller boka tid men redovisningsexpert. Du kan även få hjälp med att bokföra underlag som du är osäker på, eller boka hjälp med bokslut/deklaration.

Alla är välkomna att använda Experthjälp, det enda som behövs för att få tillgång till tjänsten är att registrera ett Wrebit-konto. 

Du betalar enbart för de tjänster du väljer att köpa.