Varför ska du använda Wrebit?

Hämta på App StoreHämta på Google Play

Frågor som alla vill ha svar på.

Här nertill får du svar på frågor som du säkert undrar över.


• Fråga: Vad är Wrebit för något?
Svar: Wrebit är Sveriges enklaste och enda helt kompletta bokförings- och faktureringsprogram i en app, speciellt utformat enbart för egenföretagare – helt gratis.

• Fråga: Vem är det till för?
Svar: Alla företagare som älskar att ha allt i mobilen och som alltid är på språng. Aktiebolag eller Enskild Firma som omsätter mindre än 3 miljoner kronor och använder sig av den enkla bokföringsmetoden (kontantmetoden/bokslutsmetoden). Har 0-3 anställda.

• Fråga: Vad gör det så speciellt?
Svar: Wrebit har en av marknadens mest utvecklade AI-robot och är unikt att vara ett helt affärsprogram i en app. Wrebit är det enda du behöver för att sköta hela ditt företags dagliga verksamhet. Du skapar och skickar en faktura direkt från appen och bokför den med ett klick när du fått betalt. Wrebit har förenklat allt som har med bokföringen att göra, så att inga större förkunskaper krävs. Wrebit är inte kopplat till någon redovisningsbyrå utan du bokför och fakturerar själv med Wrebits enkla flöde. Du kan alltid ta hjälp av Wrebit eller en byrå vid årsbokslut och andra kringtjänster.

• Fråga: Varför är det gratis?
Svar: Världen behöver fler entreprenörer och Wrebits vision är att ge alla möjlighet och inspiration att följa sina drömmar om att driva eget företag. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett enkelt och komplett bokförings- och faktureringsprogram i en app – helt gratis, och istället ta betalt om du som användare väljer att köpa till mer omfattande rådgivningstjänster. För de som inte har en egen revisor eller konsult, kan vi hjälpa till. Om du behöver rådgivning eller exempelvis hjälp med deklarationen – hör då av dig till oss så berättar vi mer!

• Fråga: Behöver jag kunna något om bokföring t.ex. debet & kredit och känna till olika bokföringskonton?
Svar: Nej, Wrebit har utvecklat ett flöde som gör att du inte behöver tänka debet & kredit, utan bara Wrebit. När du har fotat kvittot/fakturan så är du inne i ett flöde, där valen som görs är förenklade. Du behöver inte fundera på eller ställa upp olika konton, Wrebits AI-robot skannar hela kvittot, utgår från händelsen som inträffar och sedan föreslås bokföringen automatiskt.

• Fråga: Om jag inte kan något om bokföring eller driva företag, hur gör jag?
Svar: Det ska gå snabbt och vara enkelt att lära sig om hur du driver ditt företag och bokför i Wrebit. Därför har vi skapat korta instruktionsfilmer med förklaring olika typer av scenarion. Alla filmer finns här: wrebit.se/guide.

• Fråga: Vad kostar Wrebit?
Svar: Wrebit är gratis, inga kostnader för att använda appen och inga begränsningar oavsett hur mycket du bokför eller hur många fakturor som skickas. Om du önskar hjälp med bokslut eller vill ha rådgivning är det tilläggstjänster som går att köpa till.

• Fråga: Kan det tillkomma några kostnader?
Svar: Nej, inga startkostnader eller dylikt för att använda appen.

• Fråga: Hur lång bindningstid är det?
Svar: Ingen alls.

• Fråga: Finns någon begränsning på hur många fakturor/verifikationer som får skapas?
Svar: Nej, ingen begränsning!

• Fråga: Hur börjar jag?
Svar: Se en kort film om hur du kommer igång med Wrebit: wrebit.se/guide. Om du vill du få tips på vad du ska tänka på när du startar företag – läs gärna här: https://wrebit.se/kom-i-gang/.

• Fråga: Behöver jag fylla i alla uppgifter under ”Mitt Företag”?
Svar: Nej det behöver du inte. Det går att ändra när som helst om du t.ex. skaffar Bankgiro senare.

• Fråga: Finns möjlighet att ange Swish-nummer, Postgiro, Bankgiro eller bara bankkonto för min faktura?
Svar: I Wrebit finns möjlighet att lägga till allt. Detta gör du under ”Mitt Företag” i appen.

• Fråga: Hur skapar och skickar jag en faktura?
Svar: Du skapar enkelt en snygg faktura i appen som du snabbt skickar via mail, sms eller post (det går att välja skriv ut om du har en uppkopplad skrivare). Se den korta filmen på wrebit.se/guide.

• Fråga: Måste jag spara underlagen (när jag fotat)?
Svar: Ja, enligt lag måste alla kvitton och fakturor sparas i sju år. Om det gäller faktura per mail är det egentligen mailet/PDF:en som ska sparas, och då gäller tre år för digitala handlingar. Om du fotat ett papperskvitto är det ok att spara det i tre år – förutsatt att det finns en digital kopia i sju år (vilket det gör om du har fotat till Wrebit).

• Fråga: Behöver jag en redovisningsbyrå?
Svar: Nej, allt det dagliga fixar du själv med Wrebit. Sedan beror det på, har du en del bokslutskunskap själv kanske det inte är nödvändigt med hjälp. Annars rekommenderar vi att en redovisningsbyrå (eller Wrebit) hjälper till med årsbokslut, årsredovisning (om aktiebolag), deklaration och rådgivning. Det är alltid bra med ett bollplank.

• Fråga: Kan jag ha en redovisningsbyrå och samtidigt använda Wrebit?
Svar: Ja, Wrebit är helt kompatibelt med alla redovisningsbyråers system. Du sköter den löpande bokföringen själv och byrån kan exportera en SIE- fil för att göra ändringar och exempelvis bokslut.

• Fråga: Jag vill överföra min redovisningsdata till Wrebit från ett annat program, hur gör jag?
Svar: Du behöver exportera en SIE-fil från ditt nuvarande program och sedan importera SIE-filen till Wrebit. Om du har haft hjälp av en redovisningskonsult: be att hon/han skickar SIE-filen till dig. Se den korta filmen på wrebit.se/guide.

• Fråga: Vad ingår i Wrebits support?
Svar: Teknisk support och direkta appfrågor. Det går självklart att köpa till bokföringshjälp, rådgivning av våra experter, hjälp med bokslut etc.

• Fråga: Hur kommer man i kontakt med supporten?
Svar: Bäst är att maila till support@wrebit.se. På hemsidan finns även bra och lärorika instruktionsfilmer där du ofta kan finna svar: wrebit.se/guide

• Fråga: Vi är flera i företaget, kan vi använda samma konto/abonnemang?
Svar: Ja absolut, och då är det samma inloggningsuppgifter till alla.

• Fråga: Jag har flera företag, kan jag använda samma konto till båda företagen?
Svar: Nej, det är ett företag per konto. Det går givetvis bra att växla mellan två konton i samma app.

• Fråga: Vad händer om jag tappar mobilen/surfplattan eller om den går sönder?
Svar: Du kan vara lugn! Wrebit är helt molnbaserat och du kan enkelt logga in på en annan mobil eller surfplatta och fortsätta som vanligt.

• Fråga: Funkar Wrebit på datorn?
Svar: Wrebit är utvecklat för framtidens småföretagare som alltid är på språng, därav blev resultatet en renodlad app – enkelt och lättillgängligt!

• Fråga: Varför Wrebit?
Svar: Enkelt, gratis, automatiskt och smidigt – bara en app som krävs!