Wrebit i strategiskt samarbete med Danske Bank – fokus på att bli störst i Norden på automatiserad bokföring för egenföretagare.

Wrebit har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal med Danske Bank och tar ett ytterligare steg för att helautomatisera egenföretagarna. Med hjälp av AI och Machine Learning kommer egenföretagare som är kunder i banken på ett sömlöst sätt kunna sköta sin bokföring helt automatiskt och mobilt.

– Vi tycker att det är en tydlig markering av Danske Bank mot marknaden att välja oss då Wrebit, till skillnad mot konkurrenter, enbart fokuserar på egenföretagarna. Vi tror även att grunden till samarbetet baserades på att vi erbjuder något som ligger mer i framkant än andra bokföringsprogram för egenföretagarna, med målet att få denna stora grupp att känna sig mer sedda och eftertraktade säger David Wengbrand, VD och grundare på Wrebit.

Innan sommaren kommer Wrebit-integrationen finnas tillgänglig för Danske Bank-kunder. Det blir ett unikt sätt att sömlöst få inkomster och kostnader bokfört i Wrebit-appen automatiskt. I takt med den ökade digitaliseringen ökar också kundernas behov av smidiga digitala tjänster. Danske Bank har sedan tidigare helt digitala lösningar för både befintliga och blivande kunder för att exempelvis på ett enkelt sätt boka digitalt rådgivningsmöte med någon av bankens privatrådgivare.
-Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder de bästa digitala tjänsterna. I grund och botten handlar det om att vi frigör viktig tid för våra kunder så att de kan ägna mer tid åt sin kärnverksamhet, säger Anders Gullesjö, Affärsområdeschef, Retail Banking på Danske Bank Sverige.

Det här samarbetet är ännu ett bevis på att stora företag i Norden verkligen tror på en digitalisering av bokföring och vill underlätta livet för tusentals egenföretagare. Vi är oerhört glada att kunna presentera detta unika samarbete med Danske Bank. Detta skapar möjligheter på ett helt nytt sätt för oss att nå målet att bli Nordens största fakturerings- och bokförings-app, säger David Wengbrand, VD och grundare på Wrebit.